Bewustzijnscafé

Ontmoet ons tijdens ons  Bewustzijnscafé!

Ontmoet, Deel & Ervaar!

Delen vanuit je kennis en ervaringen.

Ontmoet


Nieuwe mensen ontmoeten die net zoals jij denken. Waarbij je jezelf kunt zijn, die je begrijpen en die net als jij de verbinding met anderen zoekt.

Een ontmoeting met JeZelf in diverse thema's waarin we bewust worden van wat er in ons leven speelt.Deel


Informatie, ervaringen, ontdekkingen. We delen graag de informatie vanuit ervaringen die we zelf hebben opgedaan.
Het delen van je ervaring kan een ander weer helpen in hun eigen proces.

De verschillende ervaringen geven een breder perspectief op de materie.Ervaar


Ervaren geeft ons een breder perspectief, een idee waar de materie over gaat. We kunnen het zelf voelen of dit bij ons past, of dat je het anders zou willen doen.
We krijgen inzichten in welke stappen we mogen en kunnen nemen en welke stappen we mogen laten.

Thema's 


Thema's die we bieden tijdens deze bijeenkomsten worden aangeboden vanuit persoonlijke ervaringen. Die we zelf hebben opgedaan, die op ons levenspad zijn gekomen in de reis naar onszelf.
We bieden thema's die uit het leven gegrepen zijn en waarvan we de betekenis niet meer wisten.

Vanuit de kijk naar onszelf, naar onze eigen wereld en de wereld om ons heen z
etten we een rode draad uit, waarin we verschillende facetten meenemen en waarvan we meer mogen weten dan we nu doen.
Ze geven verdieping in jezelf en in je leven, zodat je je werkelijke leven kunt gaan beleven.
Leer jezelf weer kennen en geef jezelf de ruimte om te helen en oude patronen los te laten.

Zo binnen zo buiten!

Binnen het bewustzijnsCafé willen we meer het gespreksvorm gaan inzetten binnen het café, zodat de energie van de setting van een café voelbaar is.

Samen je ervaringen delen is voor nu de norm in het leven.
We hebben dit altijd voor onszelf gehouden, omdat dit ons zo aangeleerd is vanaf het begin van ons leven.

We filosoferen over thema's die als een rode draad door ons leven lopen. Thema's die we oppervlakkig benaderd hebben maar veel meer diepgang bezitten dan we ons kunnen bedenken. Mogen nu aan de oppervlakte komen zodat we meer bewustwording kunnen verschaffen. 

Gewaar worden van dat wat onzichtbaar was geeft ons ook een innerlijke boost en de ruimte om tot groei en ontwikkeling te komen.

Onze visie voor het Café is dat we meer op diepere lagen bewust mogen zijn van het leven en alles wat het leven ons biedt.
Er bevindt zich zoveel informatie in het leven om ons heen wat weer kan helpen voor eigen inzichten en je eigen processen.
Wij zijn van mening dat dit zoveel mogelijk verspreid mag worden zodat er hier zoveel mogelijk kennis van genomen wordt.


Het doel wat we hiermee willen bereiken is innerlijke vrede bij de mensen. Vrede in de natuur zowel voor plant boom en dier als in de mens. Waardoor mens dier en natuur in harmonie met elkaar verbonden zijn.


Worden er workshops aangeboden om het jezelf eigen te maken met oefeningen  en handvatten zodat je weet wat je kunt doen in bepaalde situaties.

Je Binnenwereld & Buitenwereld in balans brengen!

Binnen en buiten lopen door elkaar heen en zijn verweven met alles wat we doen.
De soepelheid van deze beweging in de natuur zit ook in onze eigen natuur waar we zo ver vanaf zijn komen te staan.
Waardoor we stram zijn geworden en niet meer zo makkelijk mee kunnen bewegen met onze eigen natuur die door ons heen stroomt.

Wij zijn net als- gelijke van de natuur die we in onze buitenwereld zien.
Hoe makkelijk de natuur zich kan aanpassen aan de omstandigheden, kunnen ook wij ons zo gemakkelijk aanpassen aan de omstandigheden in ons en buiten ons. Maar zijn we verleerd en zitten we vast in een aangeleerde structuur van patronen die we als gewoon zijn gaan waarnemen.


Zo binnen zo buiten en dit in balans brengen is de Bron van het leven wat net als de jaargetijden in de vorm van een cyclus steeds weer wisseld maar dan nu in processen gezien, als van Rups naar Vlinder in ons leven tot uiting komen.

Deze transformatie is de enige vanuit de natuur die gelijk is aan onze natuur en transformaties. Alles wat we doen in ons stenen huis en de omgeving daaromheen doen we ook voor ons zelf en het lichamelijke huis waar wij in wonen het werkt energetisch op elkaar in.


Onze visie is het belang van zichttbaarheid in alle lagen van deze natuurlijke stroom in ons, het is de schepping die ons zo gecreeërd heeft om dat naar buiten te brengen. Zodat we een nieuwe toekomst kunnen creeëren vanuit de universele energie Liefde.


Ons doel is de mens bereiken; zodat deze de innerlijke kennis die aanwezig is, naar het bewustzijn te brengen zodat ze weer verbonden zijn met hun authentieke ZIJN.

Patronen- Gewoontes -
Overtuigingen - Gedachten  doorbreken!

Door het bespreekbaar te maken kunnen we alles waarin we vast zaten doorbreken

Vanaf de geboorte, zodra we op de wereld geboren worden komen we terecht in een fuik wat gecreërd is door de jaren heen. Waarin systemen zijn ontwikkeld waarvan we nu weer weten en mogen weten dat deze systemen ons niet geliefd zijn en ons zeker niet hebben geholpen in de persoonlijke groei en ontwikkeling. 

Het heeft ons vast gezet in een cyclus die een herhalend patroon heeft neergezet als een visieuze cirkel waar we niet of moeilijk uit konden komen. Bij elke reincarnatie kwamen we telkens weer in deze loop terecht en begonnen we weer van voor af aan.

Tijdens onze levens hebben we patronen, gewoontes overtuigingen en gedachten gecreeërd die we als eigen hebben aangenomen en zijn geloven als waarheid.

Er werden situaties gecreeërd die ervoor zorgde dat we in deze loop in dit fuik bleven en we niet zouden evolueren.


Met het BeuwstzijnsCafé willen we deze kennis weer terug brengen in het bewustzijn door er samen over te praten. Dit doen we maandelijk omdat vanuit deze Bron telkens weer nieuwe onderwerpen naar voren komen waar we dan weer de aandacht op willen leggen. Uitgepraat zijn we nooit!Aankomende Bijeenkomsten:


Ontmoet ons bij onze cafés voor meer verdieping in je leven.


* oktober …        13e _ '23

* november …   19e _ '23

* december …   17e _ '23

Het aanbod


Je eigen energiesysteem verfrissen & healen!

13 oktober 19:00 - 21:30 uur


Onder leiding van Renske Hanselaar praktijk Blossom Power leer je d.m.v. oefeningen je eigen energeisysteem op te schonen aan te vullen en te healen.


Soms voel je je naar of moe, vol emotie, overprikkeld of juist saai.
Er is een grote kans dat je energetische lichaam opgefrist wil worden.
Tijdens deze workshop gaan we dat doen met energetische oefeningen, mindfulness oefningen, massage, neditatie & visualisatie.

Na afloop voel je je opgeruimd, verfrist en heel.


Deze workshop is geschikt voor jou als je jezelf een frisse nieuwe energieboost wilt leren geven.


  • Je leert je eigen energiesysteem waar te nemen, je kunt oude energie wat je niet meer dient, loslaten en je opvullen met nieuwe frisse eigen energie.
  • Je leert je eigen energiesysteem te verfrissen en zelfs te healen.


Er is plek voor 10 deelnemers


We zetten Mindfulness en meditaite oefeningen in en we gaan aan de slag met lichaamsgerichte oefeningen.

Een plek voor deze workshop kun je reserveren met een aanbetaling van 11,- zodat wij dit voor jou kunnen organiseren en de huur van de zaal kunnen dekken. We stellen een donatie voor de persoon die dit samen met ons organiseert opprijs.


Afmelden kan kosteloos tot 5 dagen van te voren.
Opgeven via contactformulier of een berichtje via mail of WhatssApp

Voor meer informatie over de workshop neem dan contact op met Renske Praktijk Blossom Power

of stuur een berichtje naar 0620132994


We zien je graag!


13 oktober - 19:00 -21:30 uur
Aanvang 18:45 uur
wijkcentrum De Oase 
Benschopperweg 342 IJsselstein


Warme groet Renske


Stress de Baas!

19 november 14:00 - 16:30 uur


Stress zit in een klein hoekje!

Je ervaart soms stress zonder dat je het zelf in de gaten hebt. Maar je lichaam kan dan juist stress ervaren door bepaalde gebeurtenissen en of situaties, met verschillende oorzaken.


Tijdens de workshop Stress de Baas, ga je leren waar de stress vandaan komt, krijg je tips en tricks om beter met de stress om te gaan of te voorkomen, beter te ontspannen en hoe je de stress de baas blijft.


Onderleiding van Marja de Bruin van praktijk De Bron-IJsselstein

krijg je duidelijkheid over het type mens dat je ben, welke gebieden zouden kunnen verbeteren, en ontvang je oefeningen om het onder controle te houden.


Wist je dat stress de grootste bedreiging van onze gezondheid, geluk en vrede is in de wereld.

Door de sharing circle krijg je ruimte om jouw verhaal te doen, maar zul je ook vragen op papier beantwoorden om duidelijkheid in jou situatie te krijgen. Alles wat besproken wordt krijg je ook op papier mee.


Een plek voor deze workshop kun je reserveren...

met een aanbetaling van 11,- zodat wij dit voor jou kunnen organiseren en de huur van de zaal kunnen dekken. We stellen een donatie voor de persoon die dit samen met ons organiseert opprijs.


Afmelden kan kosteloos tot 5 dagen van te voren.
Opgeven via contactformulier of een berichtje via mail of WhatssApp


We zien je graag en neem gerust je stress mee!


19 november - 14:00-16:30 uur
Aanvang 13:45 uur


Locatie Wijkcentreum De Oase
Benschopperweg 342 IJsselstein

Warme groet Marja

Familie Opstelling 

Zichtbaar maken wat nu nog onzichtbaar is!

17 december 14:00-16:30 uurHet werken met een opstelling geeft een helder beeld over een bepaalde situatie op persoonlijk gebied of werkgerelateerd gebied, in relaties en gezondheid. Deze middag nemen we je mee in de sfeer van familie en relaties binnen de familie of je gezin, jij en je partner. Vanuit een korte meditatie kom je in een ontspannen houding, vanwaaruit we de opstelling in kunnen gaan. Zodat er helderheid kan komen op een bepaald thema.


Nicole Schouten zal deze middag presenteren en begeleiden.
Zij is een sjamaan en werkt o.a. met familie opstellingen en werkt met de zowel vrouwelijke als de mannelijke energieën. In een opstelling kan je als man en als vrouw opgesteld worden.


Over deze middag.
Wanneer je deelneemt aan de familie opstelling kun je op 2 manieren deelnemen als deelnemer in de opstelling dan ben je een reposant of als deelnemer om de opstelling uit te diepen voor jou. Geef dat ook aan bij je aanmelding op welke wijze je wilt deelnemen. Note; Er kunnen ongeveer 2 opstellingen gedaan worden. Ligt ook een beetje aan de tijd die een opstelling in beslag neemt in wat er nog mogelijk is. Onze ervaring is dat tijd snel gaat en er ook ruimte mag zijn voor het delen van informatie, ervaringen en emoties. Mocht jij graag jou situatie willen opstellen geef dat dan gerust aan kom je niet aan de beurt dan plannen we een 2de moment in de agenda voor een nieuwe familie opstelling. Je leert ook heel veel van meedoen in een opstelling van iemand anders, je bent niet voor niets aanwezig en de andere deelnemers zullen situaties hebben die op jou situatie zal lijken.


Wat houdt familie opstelling in?

Bewustzijn krijgen van met name de banden met je voor ouders, ouders, overige familie of relaties. Dan krijg je inzicht in welke levensopstelling voor welke relatie het beste is en leer je inzien hoe je zelf in de relatie kan staan en positief kan veranderen. Als het eenmaal in gang wordt gezet werkt het proces voor vele familie generaties door. Je leert bepaalde vergeven en loslaten waardoor je er anders in gaat staan. Je kan leren het contact aan te durven gaan met directe contacten en leert moeilijkheden durven te bespreken en verbeteren. Dit is aan jezelf werken en er content mee zijn. Iedereen werkt op zijn of haar eigen tempo, iedereen is anders en heeft zijn eigen levensweg. Hierbij geef ik graag inzicht met de familie opstelling. Het belangrijkste is dat het vanuit je hart en ziel komt.


Het programma;

* Ontspannings meditatie
* Familie opstelling voor ongeveer 2 personen
* Sharing Circle


Praktische informatie;

Aanvangstijd 13:45 uur
Opening 14:00 uur
Afsluiting rond 16:30 evt kleine uitloop mogelijk.

Locatie Wijkcentrum De Oase
Benschopperweg 342 IJsselstein
Telefonisch te bereiken op 06-27363812

Energetische bijdrage 11,- voor het organiseren en zaalhuur etc. plus een exra donatie voor de gastvrouw van vanmiddag Nicole in contanten mee nemen.

Ticket is te verkrijgen via Whatsapp 0627363812 bij Marlon Schalkwijk.


Wat neem je mee?

* Fijne kleding waar jjij je heerlijk in voelt
* Heerlijke warme sokken voor lekkere warme voetjes
* Eventueel flesje water
* Contant geld voor de donatie achteraf.


Wij Nicole en Het Vlinderhuis - Marlon ontmoeten jou graag deze middag in het toch al hectische december voor de nodige ontspanning en helderheid.


Harte groet Nicole & Marlon

Visit Us

Adres
"De Oase".
Benschopperweg 342

3401 BZ IJsselstein

Elke 3e zondag van de maand
13:30 - 17:00 uur

Neem contact op met ons

Wil jij je verbinden met gelijkgestemden?

NIeuwe mensen ontmoeten, die net als jij onderweg zijn naar zichzelf. Bezig zijn met zelfontwikkeling en bewustwording. Verdieping zoeken in het leven en daar met anderen over willen praten. Sta jij open voor informatie, wat betreft gezondheid en welzijn, zelfhealing en zelfzorg.

Bewust leven!
Dan is dit the place to be!