Over ons

Binnen Het VlinderhuisEen Holistisch Health Care Center 


Is een aanwinst voor IJsselstein en de omgeving

Wat we bieden


Het Vlinderhuis biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van onze diensten zowel voor de inwoners van IJsselstein en omstreken als ondernemingen die passen binnen het beleidt van het Vlinderhuis om binnen het Vlinderhuis hun praktijk te vestigen.

We bieden mensen de mogelijkheid om deel te nemen aan bijeenkomsten die bewustzijnsverruiming geven, op de kijk van het leven, gezondheid en hoe we weer ons leven in positieve zin weer kunnen veranderen.

Uniek


Het Vlinderhuis is er op gericht om Uniek te zijn in zijn soort.

Wij zijn Uniek in wie wij zijn. Wat wij uitstralen bepaalt mede wie er in ons energieveld komen.

Wij zijn onderweg naar een nieuwe samenleving. Deze kan ontstaan wanneer we met elkaar naar nieuwe bewustzijnslagen durven te gaan, en deze toe te passen in ons leven. Waarin we ons kunnen herstellen van de disbalans die er op onbewust niveau is ingeslopen.


Dit zullen we samen doen met diverse ondernemers binnen Het Vlinderhuis als één familie.

Visie


Wij kunnen Uniek zijn wanneer we de waarde kunnen zien van wie wij werkelijk zijn.  Kijkend naar het grote geheel de mens als persoon en als collega binnen Het Vlinderhuis.

Iedereen is Uniek in zijn ZIJN en iedereen is van waarde binnen de structuur van Het Vlinderhuis.
Wij dragen samen Het Vlinderhuis waardoor Het Vlinderhuis jou kan dragen.


Wij maken de verbinding met elkaar en met de inwoners van IJsselstein en omgeving. Waardoor wijzelf  en onze medemensen kunnen groeien in persoonlijke ontwikkeling bewustwording en meesterschap.

Missie


Binnen Het Vlinderhuis is iedereen gelijk en welkom. We bieden complementaire geneeskunde en Therapieën die helpen jou te herstellen van de disbalans op zowel lichamelijk geestelijk als emotioneel gebied. Voor zowel kinderen, volwassenen en dieren.


Een plek waar je gehoord en gezien wordt, en waar je de mogelijkheid wordt geboden om te herstellen van je pijn. Waardoor er ruimte komt voor bewustwording van onszelf en de mensen om ons heen naar meesterschap.


Wij bieden een plek voor ondernemers om samen met ons de gemeenschap te ondersteunen in hun zoektocht naar een beter  en gezond leven.


Het beleid achter Het Vlinderhuis

De organisatie

Het Vlinderhuis is een non-profit sociale onderneming zonder winst oogmerk en heeft een netwerkgerichte bedrijfsstructuur. Wat betekent dat we het Vlinderhuis met elkaar dragen, waardoor het Vlinderhuis jou kan dragen. Voor elkaar met elkaar!


Voor wie


Het Vlinderhuis wordt gerealiseerd voor de inwoners van IJsselstein & de omgeving om bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling gezondheid en sociaal-welzijn. Binnen het Vlinderhuis hebben we een sociale onderneming  van diverse disciplines die hun eigen praktijk voeren in het Vlinderhuis, volgens dezelfde normen en waarden met een maatschappelijk sociaal doel. Ze dragen ook bij aan projecten georganiseerd door Het Vlinderhuis voor een breed openbaar publiek waarin ieder voor zich kan bepalen aan welk project hij/zij wil mee werken.


Wie stuurt het aan

Het Vlinderhuis is een sociale onderneming met één eigenaar die het geheel organiseert in samenspraak met de personen die binnen Het Vlinderhuis werken. Wij dragen een maatschappelijk doel voor de gemeenschap om bij te dragen aan een persoonlijk doel voor een betere gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en een vitaal leven. Het is onze missie om meer bewustwording te brengen onder de mensen waardoor er meer kennis komt ten opzichte van zichzelf als persoon, zowel de mensen om hun heen als gebeurtenissen en situaties die plaats vinden in hun leven.


Onze taak


Het is onze taak hierop gerichte bijeenkomsten en activiteiten aan te bieden die hier meer zicht op geven in hoe het anders kan, hoe je zelf je leven kan transformeren en hoe je jezelf kunt helen van de pijn en weerstand die je ervaart.
De activiteiten en bijeenkomsten worden in groepsverband gegeven en dragen bij aan bewustwording, gezondheid en innerlijke groei. Waardoor je weer meester wordt van je eigen leven, en niet meer afhankelijk bent van derden. Wij vragen voor onze activiteiten binnen Het Vlinderhuis een vergoeding in de vorm van een overdracht van een nader te bepalen bedrag. Daarbij is het mogelijk om ons te steunen doormiddel van donatie als vriend van Het Vlinderhuis. Waarbij men zo ons maandelijk, jaarlijks of eenmalig een nader te bepalen bedrag over te maken. Er zal ook een donatie pot in de hal aanwezig zijn waarin men een zelf te bepalen donatie kan schenken.

Vaste donateurs kunnen profiteren van leuke activiteiten en aanbiedingen georganiseerd door Het Vlinderhuis. Dit alles ten behoeve van Het Vlinderhuis en de geleverde projecten of investeringen hierin.


Disciplines binnen het Holistic Health Care Centre


Praktijken die onder de paraplu van Het Vlinderhuis hun diensten verlenen werken op basis van 1 op 1 consulten, maar hebben wel het zelfde doel voor ogen en dat is de medemens helpen in hun zoektocht naar een beter en gezond vitaal leven

Daarnaast biedt het Vlinderhuis flex-ruimtes voor ondernemers die geen potentie hebben om een eigen praktijk te starten, maar wel een discipline hebben die binnen het Vlinderhuis past.

Deze zullen op de 2de verdieping gerealiseerd worden. Te denken valt dan aan mensen met een deeltijdbaan of een tweede baan, mensen die in het vooruitzicht willen switchen naar een toekomstige onderneming, maar nog niet de stap naar een eigen ruimte kunnen maken. Of niet de gelegenheid hebben om  hun discipline thuis uit te voeren. Hierbij kun je denken aan masseuses-masseurs, voetreflextherapeuten, coaches, voedingsconsulenten etc. Alles wat past binnen de gezondheidzorg en persoonlijke ontwikkeling die werken op een holistische wijze. We zullen met vrijwilligers werken voor onderhoud van het pand de tuin en een gastvrouw.


Complementaire Gezondheidszorg;

Binnen het Vlinderhuis bieden we een complementaire  geneeskunde en therapieën die helpen jou te herstellen op zowel lichamelijk geestelijk als emotioneel gebied voor kinderen volwassenen en dieren.
Een plek waar je hersteld van lichamelijke, geestelijke en emotionele disbalans.

Waar je weer in harmonie komt met wie jij werkelijk bent zodat er in je hele zijn weer balans komt, waardoor we meer bewust worden van onszelf en het leven om ons heen. We betere keuzes kunnen maken voor een gezond leven en persoonlijke ontwikkeling, en in harmonie kunnen samen leven met de mensen om ons heen. Zo creëren wij een nieuwe samenleving in harmonie en vrede met elkaar.


De indeling


Op de eerste verdieping zullen behandelkamer gerealiseerd worden waar vaste huurders hun praktijkruimte hebben, die werken met een holistische visie en de mens als één geheel zien en verder kijken dan de klacht of situatie waarvoor cliënten contact opnemen. Hierbij kan gedacht worden aan coaches therapeuten voedingsconsulenten – homeopathie leefstijlhuisarts lichaamsgericht werk etc. We willen een ruimte binnen het Vlinderhuis realiseren voor bv Yoga sound healing biodanza maar ook bv gebruikt kan worden voor samenkomsten van grote groepen informatie avonden en klankboard groepen waarin sprekers hun expertise delen betreft gezondheid en persoonlijke ontwikkeling het bewust worden van en een gezonde leefstijl & zelfzorg.


If You find me not within you, you will never find me.

For I have been with you, from the beginning of me.

Rumi

Disciplines binnen Het Vlinderhuis

Het Vlinderhuis biedt de mogelijkheid aan ondernemers die een discipline faciliteren die past binnen Het Vlinderhuis om een eigen ruimte of een deel ruimte te huren.

Zij dragen mede bij aan het organiseren van projecten binnen Het Vlinderhuis voor een breed openbaar publiek, waarin een ieder kan bepalen aan welk project hij of zij mee wil werken.

Het Vlinderhuis zal daarin tegen ruimte bieden om eigen projecten te promoten binnen Het Vlinderhuis, en de mogelijkheid om de ruimte van Het Vlinderhuis te gebruiken. Mits deze niet in gebruik is.

Tevens wordt elke ondernemer die daar gebruik van wil maken kenbaar gemaakt op de website van Het Vlinderhuis

Wat kenmerkt het Vlinderhuis

Het Vlinderhuis zal voor het grote deel gebruik maken van de begane grond en de kelder.
Deze ruimtes zijn ook weer te gebruiken voor derde mits Het Vlinderhuis zelf hier geen gebruik van maakt.  • Bij binnenkomst wordt je ontvangen en kun je plaats nemen in de ontvangstruimte waarna je opgehaald wordt door de persoon waar jij een afspraak mee hebt.
    Deze ruimte is zowel voor de gasten van Het Vlinderhuis als voor de clienten van de  huurders
  • De  bijeenkomsten van Het Vlinderhuis zoals station In-Zicht als inloop koffie ochtende en verdiepings bijeenkomsten voornamelijk vestigen in de huiskamer aan de voorzijde van het pand.
  • De kamer die uitkijkt op de tuin willen we inrichten als studie-educatie ruimte voor cursussen trainingen workshops etc. daar zal ook een behandel tafel komen om op te oefenen tijdens de bijbehorende lessen en eventuele uitwisselingen van diensten in groeps verband. Denk aan Access Consciouness uitwisselingen reiki  voor reiki etc.
  • De kelder willen we benutten voor een meditatie-stilte ruimte. Deze ruimte zal in de sfeer van een cocon neergezet worden. En kan geboekt worden voor minimaal 1 uur om even een rust moment in de werkdag te creeëren, om op te laden na een drukke werkdag of om welke reden ook je nu even de stilte nodig hebt.
  • De tuin willen we omtoveren tot een kleine oase midden in de binnenstad met wel ligt een plek voor verbouwen van groente kruiden etc. die ook te gebruiken is door huurders.
  • De 1ste verdieping zal gereserveerd worden voor vaste praktijkruimtes waarvan er 4 te verdelen zijn. Hier is ook een douche & wc  aanwezig
  • Op de 2de verdieping zijn er nogmaals 3 praktijkruimtes voor deelverhuur, plus een grote ruimte die gebruikt kan worden voor de invulling van Yoga, Biodanza, Soundhealing, Qi Gong etc.

Huren bij Het VlinderhuisWil jij huren bij Het Vlinderhuis dan komen we graag met jou in contact.


Huren van een vaste ruimte om je eigen praktijk te vestigen.
Binnen Het Vlinderhuis kunnen ondernemers met een discipline die past binnen Het Vlinderhuis een eigen ruimte huren op basis van een  minimum van 5 werkdagen. Met een vrijwaarding voor het huren van 2,5 dag, maar dan zal de huurder zelf een mede compagnon moeten zoeken in overleg met de eigenaar van Het Vlinderhuis die de uiteindelijke beslissing maakt of dit past of niet. Zodat de ruimte minimaal 5 dagen bezet is om leegstand te voorkomen.
Te denken valt aan praktijken als een coach, energetisch healer etc. maar ook aan een leefstijlhuisarts, acupuncturist etc.


Huren van een flex praktijkruimte. Op de 2de verdieping zal er een kleine coach ruimte komen, en twee ruimtes als coach - behandel kamer. Je kunt deze ruimtes huren voor een uurtarief , een dagdeel (4 uur) of een hele werkdag. Er is een douche ruimte met wc die eventueel gebruikt kan worden bij het gebruik van de grote zaal na de yoga, Qi Gong etc.


Huren van de grote zaal op de 2de verdieping, voor het ontvangen van grote groepen tijdens lezingen informatieavonden etc. het geven van lessen als yoga, biodanza, Qi Gong, soundhealing, ceremonies sharing cirkels etc.


Op de begane grond is er een keukentje met zit ruimte voor de lunch of koffie thee pauze voor de vaste huurders waar men gebruik van mag maken


Samen werken


Onze visie van samenwerken is dat we dit met elkaar dragen elke ondernemer die zijn eigen praktijk binnen Het Vlinderhuis heeft zal samen met ons een geheel vormen in aanbod voor de inwoners van IJsselstein en de mensen uit de omgeving. We kunnen binnen Het Vlinderhuis makkelijk doorverwijzen naar een van de andere disciplines wanneer je zelf niet meer verder komt. Of in overleg kan komen met elkaar om een bepaalde casus te overleggen.

We vormen met elkaar een familie waar we elkaar ondersteunen zowel jou als ondernemer als medemens. Maken we geen onderscheid in wie we zijn en wat we doen. Zullen we eens per maand samenkomen in een Meeting om informeel en formeel met elkaar in gesprek te komen.

Wij zoeken jou!Ben jij geinspireerd en nieuwsgierig geworden neem dan contact met ons op.


Jouw aanbod op onze website als zijnde een eigen webpagina waarin jij je kan voorstellen om je praktijk te belichten.


Daarbij mag je gebruik maken van de ruimtes van Het Vlinderhuis voor jou activiteiten in de vorm van workshop cursus training etc. Klankboard groepen sharing circles healing circles ceremonies etc. Jou evenement zal in de agenda van het Vlinderhuis komen. Wat opgenomen wordt in een contract.


Als 'flex werker'  wanneer je zo af en toe een ruimte huurt voor een uur, halve dag of dag. Misschien wil je een vaste dag vast zetten binnen onze agenda, ook dit is mogelijk tot max 2 dagen.. je hebt dan de mogelijkheid om ook jou dienst op de website van Het Vlinderhuis te plaatsen tegen een kleine vergoeding.


Wil jij als deelhuurder gebruik maken van een van de ruimtes van het Vlinderhuis hetzij de huiskamer- studie educatie ruimte of de meditaite stilte ruimte, gelden hiervoor de zelfde huurprijzen als de flex ruimtes, plus alle faciliteiten inbegrepen.


Ben jij op zoek naar een ruimte om jou lessen te kunnen geven in yoga, biodanza, Qi Gong etc. Of zou jij ceremonies, sharing cirkels of gelijke evenementen als presentaties in de vorm van lezingen, informatie avonden willen organiseren dan zijn wij opzoek naar jou!

Ook zijn wij op zoek naar vrijwilligers en sponsors die dit samen met ons willen realiseren.
Wij zoeken vrijwiligers  die zich willen inzetten voor Het Vlinderhuis te denken valt aan gastvrouw- man, iemand voor de tuinonderhoud, een interieurverzorger-ster en een glazenwasser.


We zijn op zoek naar sponsors

Voor de tuinaanleg, het realiseren van nieuwe vloeren, een timmerman voor het ombouwen van de 2de verdieping waar de interne verdeling wat aangepast moet worden, en het aftimmeren van de kelderruimte tot meditatie ruimte, voor het sanitair om de douche en wc weer in originele staat te herstellen. Een schilder die het houtwerk weer voorziet van een frisse uitstraling.


Wij zoeken sponsers die willen financieren in een product voor vrije energie en puur zuiver water.


Jouw bedrijf wordt op de website van Het Vlinderhuis geplaatst en potentiele klanten zullen naar jullie worden doorverwezen.
Donaties Donateurs

Wordt vrienden van Het Vlinderhuis


Vindt u net als wij, wat wij uitdragen een belangrijk doel en heeft u de intentie om ons hierin te steunen zodat wij dit concept zo laagdrempelig mogelijk kunnen aanbieden aan de mensen die het zo goed kunnen gebruiken maar niet altijd de financien hiervoor hebben.


Willen we u vragen om ons te steunen doormiddel van donatie. Waarbij u vrienden kan worden van Het Vlinderhuis en zo ons jaarlijks een nog nader te bepalen bedrag over te maken ten goede van Het Vlinderhuis. Er zal ook een donatie pot in de hal aanwezig zijn waarin men een zelf te bepalen donatie kan schenken.


Vaste donateurs kunnen profiteren van leuke activiteiten en aanbiedingen georganiseerd door Het Vlinderhuis. Dit alles ten behoeve van Het Vlinderhuis en de geleverde projecten of investeringen hierin.


U kunt eenmalig doneren of een vaste perodieke bijdrage of een zelf te bepalen meer bedrag schenken ten alle tijden.


Meld je aan voor de speciale Vrienden van Het Vlinderhuis Nieuwsbrief en blijf op de hoogte waar de ontvangen giften aan zijn uitgegeven en welke voordelen er voor u als donateur zijn.Let's work together

Informatieformulier

 
 
 
 
unsplash